مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

غذاهاي تشديد كننده افسردگي و مضر را مي‌شناسيد؟ شايد براي تان جالب باشد كه بدانيد مواد غذايي مي‌توانند بر شادابي و روحيه شما تاثير بگذارند. بسياري از مطالعات رابطه مستقيم افسردگي با برخي مواد غذايي را تاييد كرده‌اند. پس اگر دچار افسردگي شده‌ايد، حتما يك رژيم غذايي مناسب نيز بايد دريافت كنيد. كمبود برخي ويتامين ها و مواد مغني با مصرف اين غذاها جبران شده و مي‌توانند باعث آزاد شدن هورمون هاي شادي در بدن شما بشوند. بنابراين حتما براي دريافت رژيم و درمان افسردگي با متخصص خود مشورت نماييد. جهت شروع مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: غذاهاي تشديد كننده افسردگي

رابطه بين تغذيه و بيماري‌هاي روحي

در گذشته تصور بيشتر مردم و همين‌طور متخصصان اين بود كه بيماري‌هاي روحي ربطي به شرايط جسمي فرد ندارند. به همين خاطر براي درمان اين امراض فقط روي افكار بيمار تمركز مي‌شد. اما در سال‌هاي اخير تحقيقات نشان داده كه سبك زندگي در بروز بيماري‌هاي روحي مثل افسردگي يا درمان آنها اهميت بسياري دارد. تغذيه يكي از مهم‌ترين عوامل در سبك زندگي هركدام از ما است. در طول روز حداقل سه وعده غذا مي‌خوريم. به همين خاطر بسيار مهم است كه از سلامت مواد غذايي مطمئن باشيد.

بعضي از تحقيقات نشان مي‌دهد كه مصرف مواد غذايي مانند شكر يا نمك زياد و همين‌طور غذاهاي آماده باعث فعاليت بيشتر دستگاه ايمني و التهاب بدن مي‌شود. اين التهاب مي‌تواند دليل بسياري از بيماري‌ها مثل سرطان، ديابت و يا مشكلاتي مانند افسردگي و اضطراب باشد. به‌علاوه نتايج يك تحقيق در سال 2017 نشان داد كه اگر بيماران افسرده مصرف برخي مواد غذايي را كنار بگذارند و به‌جاي آن از ساير خوراكي‌ها استفاده كنند درصد افسردگي آنها كاهش پيدا مي‌كند. تمامي اين دلايل نشان‌دهنده اهميت مواد غذايي در بهبود يا بدتر شدن افسردگي هستند. در ادامه اين مطلب غذاهاي تشديد كننده افسردگي را معرفي كرده‌ايم.

 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي

 

غذاهاي تشديد كننده افسردگي

در ادامه به غذاهايي مضر براي افسردگي اشاره كرده‌ايم، به اين نكته دقت داشته باشيد كه مصرف اين مواد غذايي در چند وعده تاثير چنداني ندارد، بلكه بايد ميزان مصرف اين مواد را در يك بازه زماني مشخص كنترل و كاهش دهيد و براي جلوگيري از تشديد افسردگي رژيم غذايي خود را با كمك متخصصين تغيير دهيد.

قند و شكر

مصرف بيش از حد گلوكز را مي‌توان يكي از دلايل اصلي براي افسردگي دانست. طبق تحقيقات كساني كه از قند و شكر و خوراكي‌هاي شيرين بيشتر استفاده مي‌كنند به احتمال بيشتري دچار افسردگي يا مشكلاتي مانند دمانس مي‌شوند. در حقيقت با بالا رفتن سطح گلوكز در خون فعاليت پروتئين‌هايي كه باعث رشد سلول‌هاي عصبي و پيوند بين آنها مي‌شوند كمتر خواهد شد. به‌علاوه مصرف بيش از حد گلوكز مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مثل ديابت باشد. درگيرشدن با اين بيماري نيز مي‌تواند دليل ديگري براي ابتلا به افسردگي باشد.

شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي

وقتي مي‌خواهيم از قند و شكر دوري كنيم، احتمالا بهترين راهي كه به ذهنمان مي‌رسد شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي هستند. اما بايد بدانيد تمامي نوشابه‌ها و شيرين‌كننده‌هاي رژيمي حاوي مقدار زيادي از ماده‌اي به نام آسپارتام هستند. متخصصان معتقدند كه آسپارتام ميزان توليد سروتونين در خون را كاهش مي‌دهد. با توجه به اين كه كم‌شدن سروتونين مهم‌ترين دليل براي بروز افسردگي است؛ مي‌توان گفت كه شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي از جمله مواد غذايي تشديد كننده افسردگي است.

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | نوشيدني‌هاي الكلي

تحقيقات بسياري در رابطه با مصرف الكل و تأثير آن روي افسردگي انجام شده است. تقريباً تمامي اين تحقيقات نشان مي‌دهند كه استفاده از الكل و نوشيدني‌هاي الكلي رابطه مستقيمي با بروز افسردگي دارد. شايد اين نتيجه براي‌تان كمي دور از ذهن باشد. زيرا معمولاً در ظاهر مصرف‌كنندگان الكل احساس سرخوشي و نشاط پيدا مي‌كنند. اما بهتر است بدانيد كه اين تنها نتيجه كوتاه‌مدت استفاده از الكل است. مصرف اين ماده در بلندمدت باعث بروز افسردگي در فرد مي‌شود.

به‌علاوه همان‌طور كه درباره قند و شكر نيز گفتيم افسردگي مي‌تواند پيامد ثانويه مصرف الكل باشد. زيرا بسياري از معتادان به الكل درگير مشكلاتي مثل بيماري‌هاي جسماني و رفتاري مي‌شوند. پس اين شرايط مي‌تواند باعث بروز افسردگي شود.

چربي و روغن‌هاي هيدروژنه

روغن‌هاي هيدروژنه مي‌توانند باعث التهاب در ديواره رگ‌هاي خوني شوند و از اين طريق سلامتي شما را به خطر خواهند انداخت. اما علاوه بر عوارض جسماني، روغن‌هاي هيدروژنه و همين‌طور چربي‌هاي اشباع خطر ابتلا به افسردگي را افزايش مي‌دهند.

شايد برايتان جالب باشد اگر بگوييم التهاب‌هايي كه درون بدن اتفاق مي‌افتند ارتباط مستقيمي با بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص افسردگي دارند. اين التهاب‌ها دقيقاً بر بخش‌هايي از مغز كه وظيفه ايجاد انگيزه و به حركت در آوردن شما را برعهده دارند تأثير خواهند گذاشت. با توجه به اينكه ازدست‌دادن انگيزه و ميل به فعاليت مهم‌ترين نشانه‌هاي افسردگي هستند مي‌توانيم بگوييم كه چربي ها از جمله غذاهايي تشديد كننده افسردگي هستند.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي بدون دارو

 

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | سديم

نمك يا سديم يكي ديگر از غذاهاي تشديد كننده افسردگي است. در طي تحقيقات متخصصين ثابت شد كه استفاده از نمك باعث كند شدن فعاليت اعصاب مركزي مي‌شود. به‌علاوه سديم بالا رابطه مستقيمي با احساس خستگي و بي‌حالي دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت كه سديم و افسردگي رابطه مستقيمي با يكديگر دارند. اما علاوه بر اين مصرف بيش از حد سديم باعث احتباس آب در بدن و ورم شما مي‌شود كه چاقي را به دنبال خواهد داشت. اين چاقي باعث خواهد شد كه از شرايط بدني‌تان احساس نارضايتي داشته باشيد؛ و همين موضوع تبديل به دليل ديگري براي احساس افسردگي و نااميدي مي‌شود.

فست‌فودها و غذاهاي فراوري شده

يكي از مضرترين غذاهاي شناخته شده براي سلامت جسم و روان همين فست‌فودها و غذاهاي فراوري شده هستند. نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد استفاده از اين مواد غذايي باعث التهاب بيشتر اندام‌هاي داخلي مي‌شود. همان‌طور كه گفتيم اين التهاب تأثير مستقيمي روي رفتار و هيجانات و در نتيجه افسردگي فرد خواهد گذاشت.

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | كافئين

كافئين از آن دسته مواد غذايي است كه بر سر استفاده از آن بحث‌هاي بسياري وجود دارد. احتمالاً شما هم اين را تجربه كرده‌ايد كه استفاده از كافئين، انرژي بيشتري براي فعاليت به شما مي‌دهد. به‌علاوه مشخص شده كه استفاده از كافئين به مقدار كم مي‌تواند اضطراب و افسردگي را كاهش بدهد. به همين خاطر بسياري از متخصصان معتقدند كه ارتباطي بين كافئين و افسردگي وجود ندارد.

بااين‌حال بعضي از تحقيقات نتيجه‌اي مخالف با اين را نشان مي‌دهند. يكي از دلايلي كه مي‌توانيم براي اين موضوع بيان كنيم تأثيرات ثانويه كافئين است. براي مثال استفاده از اين ماده غذايي روي خواب تأثير منفي مي‌گذارد. و همان‌طور كه مي‌دانيد بي‌خوابي يكي از نشانه‌هاي اصلي افسردگي است. به همين خاطر و به‌طوركلي توصيه مي‌شود كه مصرف كافئين را در حالت متعادلي نگه داريد.

غذاها و ويتامين هاي ضد افسردگي

علاوه بر اجتناب از غذاهاي تشديد كننده افسردگي شما مي‌توانيد با مصرف غذاها و ويتامين هاي ضد افسردگي هر چه زودتر به سلامت خود برسيد. در ادامه به برخي مواد اشاره شده است، اما براي آشنايي كامل با غذاهاي مناسب افسردگي كليك كنيد.

آنتي‌اكسيدان‌ها

آنتي‌اكسيدان دسته‌اي از مواد غذايي مثل ويتامين‌هاي A و B و C هستند. اين مواد مي‌توانند راديكال‌هاي آزاد را از بين ببرند و از همين طريق روي كاهش اضطراب و افسردگي تأثير مي‌گذارند. در حقيقت انباشته شدن راديكال‌هاي آزاد در بدن با افزايش اضطراب رابطه مستقيمي دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت از بين بردن اين مواد در بدن مي‌تواند تأثير بسياري روي روحيه شما داشته باشد. با توجه به اينكه زعفران يكي از آنتي‌اكسيدان‌هاي بسيار قوي است شايد به همين خاطر باشد كه آن را ماده‌اي نشاط‌آور مي‌نامند.

محصولات پروبيوتيك

نتايج بعضي از بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه وجود باكتري‌هاي مفيد در روده مي‌تواند روي افسردگي شما تأثير خوبي داشته باشد. به همين خاطر است كه استفاده از مواد غذايي پروبيوتيك مثل ماست براي كاهش افسردگي توصيه مي‌شود. ماست يا كفير و انواع محصولات پروبيوتيك كه در بازار يافت مي‌شود، ميكروب‌هاي مفيد روده را افزايش مي‌دهند و از اين طريق به سلامت روحي شما كمك مي‌كنند.

مواد غذايي داراي روي

يك بررسي در سال‌هاي اخير نشان داد كه استفاده از مكمل‌هاي داراي روي مي‌تواند تأثير مثبت بسياري بر افسردگي داشته باشد. به همين خاطر اين ديدگاه در بين متخصصان ايجاد شد كه استفاده بيشتر از روي در رژيم غذايي مي‌تواند تأثير مثبتي در كاهش احتمال افسردگي داشته باشد.

پروتئين‌ها

همان‌طور كه گفتيم سروتونين نام ماده شيميايي است كه از مغز ترشح شده و خلق‌وخوي شما را تنظيم مي‌كند. در حقيقت متخصصين كاهش سروتونين را دليل اصلي افسردگي مي‌دانند. سروتونين از يك پروتئين به نام تريپتوفان ساخته مي‌شود. به همين خاطر است كه متخصصين معتقدند استفاده از پروتئين‌ها در سبد غذايي خانواده احتمال افسردگي را در آن‌ها كم خواهد كرد.

مشاوره براي غذاهاي تشديد كننده افسردگي

همان‌طور كه ديديد مواد غذايي رابطه بسياري با افسردگي شما خواهند داشت. به همين خاطر گفته مي‌شود كه داشتن سبك زندگي سالم يكي از مهم‌ترين عوامل براي جلوگيري از بروز افسردگي است. بااين‌حال اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه رعايت مواد غذايي به‌تنهايي نمي‌تواند افسردگي شما را درمان كند. افسردگي مجموعه‌اي از نشانه‌ها است كه مهم‌ترين آن‌ها افكار و احساسات منفي هستند. بهترين راه براي درمان اين افكار و احساسات منفي كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد كه درگير نشانه‌هاي افسردگي شده‌ايد اولين قدم اين است كه از يك مشاور براي درمان كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

مصرف غذاهاي مختلف از چه طريق روي افسردگي اثر مي‌گذارد؟

استفاده از بعضي مواد غذايي باعث مي‌شود كه برخي فعاليت‌ها مثل احساس انگيزه و تمايل به فعاليت در مغز كمتر شود. گروه ديگري از مواد غذايي نيز ترشح مواد شيميايي نشاط‌آور در مغز را كم مي‌كنند و از اين طريق باعث بروز افسردگي مي‌شوند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: غذاهاي تشديد كننده افسردگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/19  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب